hagyma
répa
fehérrépa
zellerszár
paradicsom
sűrített paradicsom (konzerv)
leveskocka
fűszerek
oregánó
bazsalikom
A szezonnak és a kamrában hűtőben levő, mindenféle zöldség megfelel. Karikára, kockára, csíkozva. Ahogy tetszik.
Az olajon megpárolom a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Ráöntöm az összes zöldséget a paradicsom kivételével. Átforgatom az egészet, néhány percig pirítom, majd felöntöm a csirke alap lével (ha nincs akkor víz is jó). Borssal, és ha kell, sóval ízesítem. Miután felforrt, Worcester szószt öntök bele.- el is maradhat- Amint kész, egy konzerv paradicsom sűrítményt kikeverek egy kis tálban a levesből kiszedett lével és visszaöntve ismét forralom kissé. Gazdagíthatjuk cérnametélttel, vagy más tésztával. A minestrone levesegy gazdag, paradicsomos zöldségleves, lehet sajtos píritott kenyérrel is adni. Úgy laktatóbb. Vagy a leves aljára szórni a sajtot
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!