1 kg liszt
0,5 l tej
1 ek só
1 ek cukor
2 dl étolaj
5 dkg éleszto
Toltéshez:
vaj vagy háromszog alakú sajt
Tetejére:
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
A hozzávalókat osszegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk. A cipókat kinyújtjuk kor alakban és 16 cikket vágunk belole (mint a pizzánál). A cikkek szélesebb végébe teszunk egy késhegynyi margarint, vagy sajtot, majd behajtjuk a szélét és feltekerjuk. Sutopapíros tepsibe tesszuk, majd a tepsiben hagyjuk kelni. Amikor megkeltek, megkenjuk oket tojással és reszelt sajtot szórunk a tetejukre. 080 fokos sutoben szép pirosra sutjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!