Szép kis kiflicskék, szeretem ezt a mini diós kiflit, mert sokáig eláll.
50 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
25 dkg margarin
1 kis pohár tejföl
1,5 dl tej
csipet só
2 ek. porcukor
A töltelékhez:
30 dkg darált dió
1,5 dl tej
10 dkg porcukor
A kiflik meghempergetéséhez:
vaníliás porcukor
Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük. A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a diót. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb. 5-6 centis kockákra vágjuk. A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Ebből a mennyiségből 60-70 db kifli lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szép kis kiflicskék, szeretem ezt a mini diós kiflit, mert sokáig eláll.
Én is elkészítettem ezeket a kifliket, nagyon finom lett. Amikor összeállítottam a tésztát, csodálkoztam, hogy nincs benne tojás! Azt hittem kemény lesz a tésztája, de tévedtem, nagyon puha, finom :) Köszi a receptet :) ♥
Köszi szépen!Örülök,hogy nem okozott csalódást!:))♥
Most lettem vele kész, nagyon jó lágy tésztája van,finom, puha, és jó ízű süti! Régóta szerettem volna egy ilyen receptet,köszönöm,hogy megosztottad velünk! Ui: a töltelékbe tettem reszelt citromhéjat, és pici rumot.Nem rontotta el. :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!