A tésztához:
0.5 kg liszt
1/2 teáskanál só
2 dkg élesztő
1/4 liter langyos víz
1 dl olívaolaj
A pizza szószhoz:
2 kis doboz sűrített paradicsom
só
cukor ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma reszelve
oregánó
petrezselyem
metélőhagyma
A feltéthez:
10 dkg mozzarella mini
10 dkg szalámi
2 db paradicsom
A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajt, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.
2 cipót formálunk.
Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük. Kétszeresére kelesztjük.
Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).
Ebből a tésztából 2 db nagy gáztepsibe való kerek pizza lesz, de készíthetjük téglalap alakúra is.
Most fél adagból 4 kicsi pizzát készítettem el.
A tészta formálása:
Az első cipónkat kissé lisztezett deszkára tesszük, csak kevés liszttel érintkezzen, mert különben nem lesz szép, lisztes lesz a tésztánk. Mind a két kezünkkel, ujjainkat összefogva a tészta szélét befelé 1 cm-re nyomkodjuk.
Addig nyomkodjuk, míg szép pereme lesz.
A tészta közepe így felpúposodik.
Ezután az ujjainkat összefogva szétnyomkodjuk a közepét szép vékonyra.
Egy gáztepsibe fektetjük.
A pizza szósz készítése:
Az összes hozzávalókat összekeverjük.
A pizza tésztánkat megkenjük a szósszal, rátesszük a felszeletelt szalámit, a paradicsom szeleteket,majd a ketté vágott mozzarella golyókat.
Oregánóval a tészta széleit körbe lehintjük.
250 fokon 16-20 perc alatt megsütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!