Csokis massza:
- 1 tojás
- 3 ek kakaó
- 2 ek porcukor
- 2 ek liszt
Piskóta:
- 6 tojás
- 120 g krisztály cukor
- 80 g liszt
1 tojást kettéválasztani, a fehérjét kemény habbá kikeverni, a sárgájához 3EK kakaót, 2 EK porcukor, 2 EK sima liszt, ezt összekeverni, majd hozzákeverni a tojás felvert fehérjét is. ezt a csokis masszát zacskóba tölteni,pici lyukat vágni a sarkán és sütőpapírra (akkora legyen a sütőpapír mint a tepsi) mintákat festeni, ha kész van, akkor a papírt óvatosan betesszük a mélyhűtőbe/fagyasztó részbe 1 órára!!! Közben kikeverjük a piskótát: 6 tojás fehérjébe kell keverni 120 gr kristály cukrot, majd egyenként hozzáadni a sárgájákat is, végül 80 gr sima lisztet is hozzáadni! 1 ora letelte után kivenni a fagyóból a sütőpapírra fagyott mintákat és rá önteni a piskóta tésztát. Ha maradt csokis massza, akkor azt is csíkokban még rá lehet nyomni bele a piskotába, sütőbe tenni 180 °C-ra 7-10 percre.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!