Hozzávalók:
18 dkg mogyoró /darálva/
10-12 szem egész mogyoró
18 dkg cukor
3 tojás fehérje
2 evőkanál étkezési keményítő
néhány csepp rumaroma /elhagyható/
Elkészítés:
A 18 dkg mogyorót ledarálom, az egész szemeket félbe vágom.
A darált mogyoróhoz hozzáadom a cukrot, a keményítőt, a tojás fehérjét /nem kell felverni/ és a néhány csepp rumaromát. Az összes hozzávalót jól elkeverem, majd egy kanál segítségével diónyi halmokat teszek a sütőlemezre, melyre sütőpapírt is tettem. Egymástól kissé legyenek távol, mert sütés közben megnőnek. Ebből a mennyiségből 20-22 darab lesz, attól függően, hogy mekkorák a halmok. Minden halom tetejére egy –egy fél mogyorót helyezek és előmelegített sütőben, közepes hőfokon /kb.180-200°C/rózsaszínűre sütöm.
Lehet tálalni díszítés nélkül is, de csoki mázba is mártható. Én a fél oldalát csokiztam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!