Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Süteméy recept ( édes ) recept » Mogyorós piskóta elektromos kuktában

felvitel dátuma: 2014-08-12 20:15:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1869
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
  • 5 ek víz
  • 5-8 dkg durvára őrölt mogyoró
  • fehér csokiforgács a díszítéshez
  • 3 ek olaj az edény kenéséhez
Csokoládékrémhez:
  • 4 dl hideg tej
  • 1 cs. Dr. Oetker csokoládés tortakrém alap
Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot. Jól összedolgozzuk. Ezután a tojások sárgáját is hozzákeverjük, majd kicsinyenként a lisztet és közben a vizet is adagoljuk
 
Jól kikeverjük a robotgéppel.
 
A mogyorót ledaráljuk és a Magas Turbó aprítómban csináltam ezt a műveletet.
Közben az olajjal kikenjük az elektromos kukta edényének az alját és kb. 4 ujjnyi magasan az oldalát, Majd az edényt a házba helyezzük.
 
Lezárjuk a tetőt és Sütemény programon 5 percet előmelegítjük.
 
Szilikon keverővel a piskóta tésztába keverjük a mogyorót. 
 
Mikor a gép sípol, kikapcsoljuk és a piskóta masszát beleöntjük az előmelegített edénybe.
 
Tetejét eligazítjuk.
A kuktát lezárjuk és a Sütemény programon sütjük.
 
Mikor a piskóta megsült, kiborítjuk egy tálra és hagyjuk kihűlni.
 
Közben a krémet kikeverjük.
 
Mikor a tortácska kihűlt, kettévágjuk és megkenjük krémmel az alsó lapot. Ráhelyezzük a tetejét.
Kívül is krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát is.
 
Csoki forgáccsal vagy tetszés szerint díszítjük.
Hűtőben hagyjuk kötni ezt a fajta krémet kb. 2 óra hosszat.
 
Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Hegedűs Imre 2014 december 25

A receptből hiányzik hogy mikor és hogyan használjuk fel a lisztet.

0/10 Marcsi64 2015 január 24

Nem hiányzik ebből semmi: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot. Jól összedolgozzuk. Ezután a tojások sárgáját is hozzákeverjük, majd kicsinyenként a lisztet és közben a vizet is adagoljuk.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.