A lisztből, a tojásból, és a cukorból nem laza piskóta masszát készítünk, melynek 2/3 részébe kakaóport keverünk. 3 db. vékony piskótalapot sütünk, melyek közül kettő kakaós, míg 1 fehér lap. (én felfordított lepapírozott tepsi alján szoktam, spatulával elsimítva.) Mikor megsültek, alulra egy kakaós réteget teszünk, amit megkenünk a közben elkészített krém 1/3 részével. Erre a fehér színű piskótalapot, majd újabb krém réteget, majd a másik kakaós piskótát, amit a maradék krémmel fedünk be. Süteményünk tetejét csokoládé forgáccsal, vagy (és) durvára vágott mogyoróval szórjuk meg. Kihűlés után szeleteljük!
A krém elkészítése: A margarint a szorbittal (cukor) jól elkeverjük, hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, és a nutellával óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.