Hozzávalók
Tészta: 8db tojás, 8 ek cukor, 7,5 ek liszt, 1,5ek kakaó, 8 ek meleg víz, 4 ek étolaj, 0,5 tasak sütőpor
A szokásos módon piskótát sütünk.
A pudingot, cukrot, tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk, krémet készítünk. Majd a tojás felvert habját melegen a krémhez keverjük, kihűtjük.
8 dl tejszínt felverünk, (Meggle) kb. 3 dl tejszínt és 1,5 üveg mandulaaromát (zöldet) teszünk a pudingos krémhez, a maradék tejszínnel fogjuk bevonni a tortát.
Kell még 25 dkg mogyorókrém, 20-25dkg marcipán (hamis marcipánt készítettem)
A tortát 3 lapra vágjuk, megkenjük mandulás krémmel, rárakjuk a kinyújtott marcipánt. (folpack között nyújtottam)
Megkenjük olvasztott mogyorókrémmel, ha szükséges hűtsük, amíg visszaszilárdul. Ráhelyezzük a piskótát, és ismét mandulás krém következik, ezután befedjük a harmadik lappal, majd lehet díszíteni pár órára hűtőbe rakjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!