50 dkg pulyka,csirke,borju , 3 kozepes paprika ( piros ,sarga,zold) ,1 szeletelt gomba konzerv , 1 nagy lilahagyma ,1 kicsi sargarepa, konzerv kukorica kb 2 maroknyi , so,bors,tariyaki,szojaszosz,olaj,nudels vagy parolt rizs , 1/2 -1 kaposzta level
Ezt az etelt azert szeretem elkesziteni mert rengeteg fele-fajtaja van.Vegul is barmilyen otthon levo zoldsegbol elkeszitheto. Ket alapveto dolog mindenkeppen szukseges hozza a hagyma es a paprika.Atobbi izles szerint varialhato ill. ,hogy valtozatos legyen mindig mashogy keszitem el. Eloszor is a hust vekony csikokra vagom es keves olajon fedo alatt majdnem keszre parolom.Sozom,borsozom.Amig a hust parolom addig elokeszitem a zoldsegeket,A paprikat vastagabb csikokra vagom,a gombat es a kukoricat lecsepegtetem,a hagymat szinten vastagabb csikokra vagom,a repat vekony csikokra,a kaposztat kockara vagy csikokra. ( mivel barmilyen zoldseggel elkeszitheto ezert amibol szeretnenk kesziteni vagdossuk nagyobb darabokra vagy vastagabb csikokra ). mikor a hust megparoltuk akkor a fedot leveszem es addig "piritom" mig a levet elfovi es kezd zsemleszinu lenni.Hozzaadom az osszes zoldseget a kaposzta ,a kukorica,es a repa kivetelevel es kb 5 perc alatt megparolom a zoldseget a hussal,es ovatosan osszeforgatom .Izesitem szojaszosszal es tariyakival atforgatom az egeszet es hozzaadom a kozben keszre fozott nudelst. Az utolso 1-2 percre hozzaadom a kukoricat, a sargarepat es a kaposztat ,megint atforgatom ovatosan,majd talalom. En ugy szeretem ha a zoldseg ropogos marad,sokkal izletesebb.Termeszetesen parolhatjuk izles szerint akar puhara is. Az izesitesnel vigyazzunk mert a szojaszosz es a tariyaki is tartalmaz sot!!! a zoldsegek osszevalogatasanal figyeljunk oda a szinekre,minnel szinesebb annal gusztusosabb az etel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!