Nagyon tetszik!Ment a receptkönyvembe!Gratulálok!
Hozzávalók:
2 szelet tarja
1 nagy vöröshagyma
3 nagyobb krumpli
mustár (2evőkanál)
só
bors
olaj
3-4 gerezd fokhagyma
pirospaprika /a tetejére/
Elkészítés:
A tarja szeleteket kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral és egy kicsit meglocsoljuk olajjal. Betesszük a hűtőbe és legalább 1 órát állni hagyjuk.
Addig a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk. A krumplit karikákra, szeljük.
Ezután jön a rétegezés.
Egy tepsit /jénai tálat/ kiolajozunk, és az aljára terítjük az összes hagymát, és a fokhagyma felét. Sózzuk, borsozzuk, utána a krumpli karikákat rátesszük. Megint sózzuk, borsozzuk és végül erre a hagymás-krumplis ágyra jönnek a hússzeletek. A hús tetejét megszórjuk pirospaprikával
Előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütjük kb. egy órát. Meg kell nézni egy óra elteltével, hogy a hús megpuhult-e, ezután ha jó, akkor levesszük a fóliát, rászórjuk a maradék fokhagymát és a húst pirosra pirítjuk.
Savanyúsággal tálaljuk!
Nagyon finom egytálétel!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!