Nagyon jó!Én is az ilyeneket szeretem!
20 dkg zabpehely (apró)
10 dkg mogyoróvaj
3 ek. méz
4 ek. sárgabarack lekvár
5 dkg mazsola
10 dkg datolya
4 dkg dió
4 ek. szezámmag
1 dl kókuszreszelék
1 tk. fahéj
2 dkg 70 % étcsoki
2 ek. extraszűz olivaolaj
A diót, datolát és csokoládét durvára vágjuk.
A mogyoróvajat, olivaolajat, mézet és lekvárt összemelegítjük, majd a száraz anyagokkal összekeverjük.
A tepsit megkenjük olivaolajjal és belenyomkodjuk az elkészült masszát.
Sütőt előmelegítjük 160 fokra és 30 percig sütjük. ( A teteje kicsit megpirul)
Melegen felszeleteljük. (14 szelet)
(Az eredeti recept szilikonformát ír, nekem nincs, de így sem ragadt bele a tepsibe, valamint hidegen is szeletelhető)
Nagy csodálója vagyok a tortáknak, de inkább olyan édességeket gyártok, amiből kisebb mennyiség is készíthető és/vagy hosszú az eltarthatósági ideje és nem utolsó szempont, hogy az egészségfilozófiámba is illeszkedik:))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!