1 kg liszt
25 dkg zsir
5 dkg élesztő, felfuttatva
5-6 dl tej
só
A hozzávalókat összegyúrjuk, kelesztjük. Kisodorjuk, (háromszorra mert sok a tészta) és jó ujjnyi széles csikokra vágjuk. (pizzavágóval, vagy késsel) Nádra tekerjük, egész felvert tojással lekenjük, és a tepsi szélére rakjuk.
A tepsi aljára sütőpapirt teritek, hogy a lecsöpögő tojás ne a tepsire égjen rá.
Szép pirosra sütjük, majd simán lehúzzuk a nádról.
A nádat nem kell bekenni semmivel, mert lecsúszik róla.
Nagyon finom még aznap elfogy mindig.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!