Nagyon szép!!
550 g simaliszt
125 ml langyos tej
125 ml víz
fél csomag éleszto
2 kk só
1 kk cukor
1 tojás + 1 tojássárgája
2 ek olaj
20 g olvasztott vaj
Toltelékhez:
olvasztott vaj kb. 20 g
fél dobozos (kb. 75 g) tejfol
Tetejére:
tojás
magok (én szezámmagot szórtam rá)
Klasszikus kelt tésztát készítunk: a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztot, mikor már a tej tetején világosbarna hab képzodik, hozzákeverjuk a liszthez és a tobbi hozzávalóhoz. A tésztát 3 részre osztjuk. MInden cipót téglalap alakúra sodorjuk, megkenjuk az olvasztott vajjal és tejfollel. Felcsavarjuk, a végeit jól osszenyomkodjuk. A 3 felcsavart rúdból copfot fonunk és hagyjuk megkelni. Felvert tojással megkenjuk, megszórjuk a magokkal és 190 fokon aranybarnára sutjuk.
A receptet egy szlovák internetes receptgyujteménybol vettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!