1,2 kg pontyhal: 1.2 kg
60 dkg vöröshagyma: 60 dkg
2 db TV paprika: 2 db
1 db paradicsom: 1 db
fokhagyma: 3 gerezd
őrölt pirospaprika édes: 4 evőkanál
őrölt pirospaprika csípős: 1 evőkanál
só: csipetnyi
bors: csipetnyi
piros arany: 1 tubus
olaj: 1 dl
A megtisztított halat kifilézzük. A halcsontot és a többi nyersanyagot felrakjuk főni. Kb. 3 órát kell főzni.
Fém szűrőn átpasszírozzuk, hal alaplét nyerünk, majd tovább főzzük. Ízesítjük, tetejére olajat öntünk, majd őrölt paprikát.
A hal húst beirdaljuk, úgy, hogy a halat bőrével lefelé fektetjük és a husát a bőréig 3 mm-enként bevágjuk, így átvágjuk az esetleges szálkákat.
A húst utána feldaraboljuk, kb. 3x3 cm kockákra. Picit megsózzuk és bele főzzük a hallébe.
Bográcsban, erős paprikával tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!