Először elkészítjük a tésztát: a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájához mehet a kakaópor és az édesítőszer, melyet kemény és sima masszává verjük. Hozzáadjuk a lisztet, még egyszer átmixeljük és hozzáadjuk a felvert tojáshabot.
Ezalatt elkészítjük a sütőpapíros tepsit, amelyet vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk. Nagyon kenjük ki, mert akkor nem fog ragadni és könnyen lehet feltekerni a tekercset. Ráöntjük a masszát a sütőpapiros tepsire. A tésztát elkenjük a tepsin téglalap formájúra, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13 percig sütjük.
A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, nem szükséges konyharuhára feltekerni.
Ezalatt elkészítjük a krémet: a csokoládét felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni pár percig, aztán belekeverünk 1 ek túrót. Ismét belekeverünk 2 ek túrót a csokiba, elkeverjük és ha kihűlt a csoki, belekeverjük a maradék túrót is. A krémet mézzel vagy folyékony édesítőszerrel ízesítjük. A krém 2/3-át elkenjük a tésztán és feltekerjük a tekercset. A tekercset a feltekerés után lassan eltávolítjuk a sütőpapírról. A tekercsen elosztjuk a maradék krémet és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órára. Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt csokival és gyümölcsökkel díszíthetjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!