Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta étel recept » napraforgó tarjával és sajttal

felvitel dátuma: 2012-04-01 23:36:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1464
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

 

Hozzávalók:
a tésztához

50 dkg liszt
2 evőkanál tejföl
2 tojás / 1 a tésztához, 1 a tetejére kenéshez
5 dkg vaj/margarin
2 teáskanál
kb. 2 dl tej
2 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
szezámmag, tökmag, lenmag, napraforgómag

a töltelékhez:

1 natúr sajtkrém /tömlős/
10 dkg füstölt, főtt tarja /darálva, vagy apróra vágva/
2 evőkanál tejföl
5 dkg trappista sajt /reszelve/
5 dkg füstölt sajt /reszelve/
, bors
 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit jól elkeverjük és 8 részre osztjuk.
A tészta hozzávalóiból a szokott módon kelt tésztát gyúrunk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, két egyenlő részre vágjuk
Az egyik részt 5 egyenlő részre osztjuk, majd az elsőt kőr alakúra nyújtjuk /24 cm/ és a tortalap forma lapjára fektetjük, melyre sütőpapírt helyeztünk. Megkenjük töltelékkel.
Ezt a többi 3 lappal megismételjük. Az utolsó 5. lapot is kinyújtjuk, picit nagyobbra, úgy hogy amikor ráhelyezzük az előzőekre, akkor egy kicsit lelógjon köré és a szélein lenyomkodjuk. Az utolsó lapra nem kenünk tölteléket.
Ezt a korongot csillag alakban nyolc részre bevagdossuk, ügyelve arra, hogy a szélein kb. 1 cm –t ne vágjunk be. Ezután a közepéből kiindulva egyenként kihajtjuk a szeleteket. A másik tészta mennyiségből 6 gombócot csinálunk, egyet félreteszünk, ez lesz a közepe.
A már meglévő tészta közepén maradt lyukba fogjuk behelyezni a következő 5, már kisebb, a lyuknak megfelelő méretűre nyújtott újabb lapokat, mindegyiket szintén megkenjük a töltelékkel.
Ennek a tetejére sem kerül már töltelék. Ezt a kisebb belső korongot is bevagdossuk úgy, hogy az előző szirmok közé kerüljenek a metszések, majd ezt is kihajtogatva kapjuk az újabb szirmokat. A közepébe behelyezzük a félretett utolsó gombócot.
Az elkészült tésztát átkenjük a felvert tojással és tetszés szerint megszórjuk a magokkal, majd fél óra pihentetés után 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

Szakács: Anyika


Film link: http://maxkonyhaja.blogspot.com/2009/05/napraforgo-kenyer.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Szász Éva 2012 április 02

Nagyon guszta!!!!Ügyes vagy Anyika!!!

0/10 Anyika 2012 április 02

Köszike Évi! Szerintem te ügyesebb vagy! :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.