Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Narancsdzsem

felvitel dátuma: 2012-02-02 11:32:36       mai nézettség: 1       nézettség: 1012
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

3 kg görög narancs ( mag nélküli, meghámozott )
3 db zselésít
ő befőzőszer
1 kg péppé darált narancshoz ( ebben a sárga héja is beleszámít ) 40-50 dkg cukor 

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A narancsokat megmossuk, és zöldséghámozóval sárgarészét lehámozzuktetszés szerinti mennyiséget, és ezt robotgéppel ledaráljuk.
A narancsokról lehámozzuk a fehér héját is ( hogy ne legyen keser
ű )
A gyümölcsöket robotgéppel ledaráljuk, majd hozzákeverjük a darált sárga héját, majd ezt lemérjük és ennek megfelelően kell a zselésító szert, majd a cukrot hozzáadni.

Főzés:
1 kg befőzésre előkészített gyümölcsöt keverjük össze a zselésítő befőzőszerrel, majd állandő keverés mellett forraljuk fel.
Ezt követően adjunk hozzá a cukrot, majd keverjük össze és forrástól számítva 5 percig főzzük.
Az így előkészített dzsemmel töltsük meg a tisztára mosott üveget, majd zárjuk le azt.

Ajándéknak is kiváló

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Éva 2012 február 06

Nagyon egyszerü elkészíteni, több receptet megnéztem, és ezt választottam, finom lett, és nem is kell a főzésnek 60 perc.

10/10 rozalindaa 2017 január 19

Nekem nagyon bevállt, idén + 1 citrom kinyomot levét is hozzáadtam.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.