nagyon jónak tűnik a recepted elmentem és megcsinálom, köszi.
Hozzávalók:•
2 kg narancs /héj nélkül, csak a gyümölcs hús/
kg-onként 40 dkg cukor
néhány szem szegfűszeg és fahéj /az őrölt is jó/
tartósítószer/én nátrium-benzoátot használok/
1 cs. dzsemfix/ha nem kapható zselatin is használható 2 kávéskanál/
Elkészítés:
A narancsot alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy éles késsel lehántjuk majd vékony szálakra vagdaljuk. A héj alatti fehér bundát is alaposan letisztítjuk /fokozza a keserű ízt/ és kidobjuk. A narancs húsát apró kockára vágjuk, a magokat kiszedjük. A csíkokra vágott narancshéjat és a narancs húsát lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Lefedve, takarékon időnként megkeverve egy óra hosszat forraljuk. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és szegfűszeget, még nagyjából 20 percig főzzük. Végül hozzáadunk egy csipetnyi tartósítószert és a dzsemfixet, majd forrón üvegekbe töltjük. Mielőtt üvegekbe töltöttem, kiszedtem a darabos fűszereket belőle! Csavaros fedelű üvegeket használtam, mert most először a lezárást követően fejre állítottam az üvegeket és 5 perc múlva száraz dunsztba helyeztem el abban hagytam kihűlni.
Az elkészítés előtt két Recept csoportos ismerőstől /Amanda és Mogyika/ is kértem tanácsot. Mindketten szinte azonos recepttel voltak a segítségemre! Köszönöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!