Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Narancsos - mákos kalács

felvitel dátuma: 2012-01-17 21:12:41       mai nézettség: 1       nézettség: 931
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

•    2,5 dkg friss élesztő vagy 1 zacskó száraz élesztő
•    2 evőkanál Xilit vagy 2 evőkanál barna cukor
•    3 narancs leve és ebből 1 db narancs reszelt héja
•     4 evőkanál földimogyoró olaj
•     egy csipetnyi
•     100 ml tej
•    2 evőkanál darált mák
•    500 gr sima liszt
•    1 citrom reszelt héja
KENÉSHEZ
•    1 evőkanál cukor + víz kikeverve
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

1.    A narancsokat alaposan megdörzsölöm (érzem a narancsolajat a felületén, mert csúszik, és érzem az illatát is).
Sajnos bió nincs, de a sok tartósítószer bizonyos részét ledörzsölöm, és a héját lereszelem a levét kinyomom.
2.    A mák kivételével a gépbe teszem az 1 dl tejet a 2 dl narancslét, olajat és a többi száraz anyagot, a narancs és a citrom héját is.
Rugalmas tészta lesz. Bedagasztatom a tésztát és kelesztem 30 percet.
3.    A megkelt tésztát kétfelé osztom, és az egyikbe beledagasztom (hajtogatva a legkönnyebb) a 2 ek. darált mákot.
4.    Majd mindegyiket külön – külön kicsi átmérőjű körré nyújtom, egymásra teszem a két tésztát alulra a mákos rá a sima és egyszerre nyújtom ki 40x50 cm-s nagyságra.
A tésztát jobbról és balról is majdnem a tészta közepéig behajtom, majd fentről lefelé feltekerem.
A tészta hossza kb 30 cm-s legyen.
5.    Majd egy állítható tepsibe teszem.
6.    Meleg helyen duplájára kelesztem, lekenem a cukros sziruppal.
Előmelegített 230 C°-n 10 percig, 170-180 C°-n még 40 percig sütöm.
Rácson hagyom kihűlni.
 

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 17

Nagyon szépre sikeredett! Xilittel vagy cukorral készítetted?

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 január 17

Xilittel.

0/10 kautz1009 2012 január 18

Egyszerűen gyönyörű!!:))

0/10 Vargová Szalayová Zuzana 2012 január 18

Nagyon szép. Biztosan kipróbálom.

0/10 csoti.henriette 2012 január 18

nagyon szuper

0/10 csoti.henriette 2012 január 18

földimogyoró olaj helyett mit lehet használni esetleg olivaolajat?

0/10 anna51 2012 január 18

Nagyon orulok, hogy xilittet sutotted, mert mindenhol azt írják, hogy a kelt tésztákba nem jó a xilit. Látom hogy milyen gyonyoru lett a kalácsod, így már én is nyugodtan használom majd. Koszonom!!!!!!!!!!!!!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.