Piskóta:
· 8 tojás
· 8 ek cukor
· 1 cs vaníliás cukor
· 8 ek finomliszt
· 1/2 cs sütőpor
· csipet só
Tejszínes-narancsos krém:
· 3 dl rostos narancslé
· 1 cs vaníliás pudingpor
· 1 cs habfixáló
· 1 l tejszín vagy ½ l hullala
· 2 narancs
· cukor
· narancsos zselatin
Díszítés minimális rumos tejbe áztatott babapiskóta
narancsos zselatin
1. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
2. A tojások fehérjébe egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük.
3. A lisztet átszitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral.
4. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tetejére hintjük a maradék lisztet, majd fakanállal óvatosan összedolgozzuk a masszát.
5. Sütőpapírral kibélelt vagy kikent sütőformába öntjük, végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
6. A vaníliás pudingport megfőzzük a narancslében, hozzáadunk 3-4 ek cukrot.
7. A kész pudingba azonnal belekeverjük az összevágott narancsdarabokat, majd kihűtjük.
8. Felverjük a tejszínt, a végén hozzáadjuk a habfixálót és 3-4 ek porcukrot. ,ha Hullalát használunk nem kell a fixáló és kevesebb cukor kell mert az édes.
9.A tejszín ¾ ét hozzákeverjük a pudingos krémhez, a többit félretesszük a díszítéshez.
A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel.
10.Tetejére narancs darabokat rakunk és az elkészített zselatín ha már jó ráontjük ..
mellette díszítjük a megmaradt habbal .
Oldalát díszítjük a babapiskótával melyet óvatosan rumos tejben áztattunk meg.
Nagyon finom .Jó étvágyat
·
·
·
·
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!