A 4 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral és a liszttel a Mirage 2,5l-es Főzőedényben, a TW Mesterfogás Kézi Habverővel. Hozzáadjuk 1 narancs levét, amit a Konyhaművész Citromfacsarón kifacsarunk, és a Konyhaművész Citromreszelő betéten lereszelt héját, felengedjük a tejjel és sűrű krémmé főzzük, folyamatosan kevergetve. Langyosra hűtjük.
Míg hűl, felverjük kemény habbá a tojásfehérjéket a Gyorskeverőben, a Mérő Mix-ben a tejszínt is kemény habbá verjük, amibe belekeverjük a zselatint is.
Mikor a krém langyosra hűlt belekeverjük a Mesterfogás Szilikon Keverővel a tojáshabot, majd a zselatinos tejszínhabot.
A TW Narancshámozóval megpucoljuk a másik narancsunkat, gerezdekre szedjük és a TW Új Generációs Szeletelő Késsel apró darabokra vágjuk a TW Rugalmas Kerek Vágólapon.
A Desszertes Gyűrűt kiolajozzuk.
A krém felét beletesszük a Desszertes Gyűrűbe, megszórjuk a narancs darabokkal.
Kis tejbe beletesszük a rumot vagy rumaromát. Megmártjuk benne a babapiskótákat és a narancs darabokra tesszük.
Befedjük a krém másik felével.
Lezárjuk a Desszertes Gyűrűt a tetejével és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Mikor megdermedt a narancsos bombánk, TW Tortatartó Tálcájára borítjuk.
Megmosunk egy narancsot, szárazra töröljük és a TW Új Generációs Szeletelő Késsel vékony karikákra vágjuk. A karikákat félig bevágjuk keresztben, kifordítjuk a szeleteket és a bomba tetejére tesszük. A gyűrű közepére teszünk egy egész karika narancsot. A díszítéshez felverjük a tejszínt a Gyorskeverőben. Beletesszük a Krémharmónikába és tetszés szerinti díszítő fejjel egy habrózsát a narancs szelet közepére nyomunk, majd körben is habrózsákkal díszítjük a gyűrű közepét.
A tálon a koszorút friss citromfű levelekkel díszítjük és teszünk a középen levő habrózsára is.
Javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!