ez nagyon finom jól néz ki111
3kg-os pecsenye kacsa
1 kis fej lila káposzta
1 kis fej fejeskáposzta
4-5 szem nem túl édes alma
2 db narancs
só
őrölt fehér bors
őrölt kömény
2 ek.kristály cukor
ecet ízlés szerint
Előkészítés::A kacsát megtisztítjuk,megmossuk.Kívül-belül sózuk,borsozzuk.A káposztákat vékony szeletekre vágjuk,az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés:A kacsát tepsibe tesszük,a hasüregébe teszünk egy almát és egy narancsot négybe vágva.Kevés vizet öntünk a tepsibe majd lefóliázzuk és közepes lángon kb. két órát sütjük.Levesszük a fóliát és többször locsolgatva még egy órát sütjük,hogy szép piros és ropogós legyen.Egy lábasban egy-két kanál kacsazsíron arany barnára pirítjuk a cukrot,rátesszük a köményt,szeletelt káposztákat.Sózzuk,borsozzuk és puhára pároljuk.Az utolsó pár percben hozzáadjuk a reszelt almát,ecettel ízesítjük.
A megsült kacsát részeire szedjük és az almás párolt káposztával tálaljuk.Főt-sült burgonyát készítettem hozzá./a burgonyát hasábokra vágtam,félig megfőztem majd bő olajban megsütöttem/
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!