nAGYON ÉRDEKES
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
25 dkg kristálycukor
1 narancs
4 evőkanál forró víz
1 csomag sütőpor
20 dkg finomliszt
A forma kikenéséhez:
margarin
finomliszt
A krémhez:
2 narancs
2 csomag főznivaló vanília ízű pudingpor
20 dkg kristálycukor
2 tojás
5 dl tej
20 dkg margarin
5 kanál Narancs marmelád
A tészta locsolásához:
6-9 evőkanál narancslé
A torta oldalának díszítéséhez:
10 dkg vékony apróra vágott mandula háncs pirítva
A tetejére:
2 dl habtejszín Hulala
2 db narancs
Elkészítés:
1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) meg a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet belekeverjük.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett 23 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük.
3. A krémhez a narancsok reszelt héját és levét (kb. 2 dl) lábasba töltjük. A pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már csak langyos, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a narancskrémet is beledolgozzuk,és hozzáadjuk a Marmeládot is. A kihűlt tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és 2-3 evőkanál narancslével mindegyiket meglocsoljuk. Ezután krémmel megkenjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle.
4. A torta oldalára szánt mandulát egy serpenyőben arany barnára pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a torta oldalához tapasztjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kissé megdermedjen.
5. A torta tetejét narancsgerezdekkel díszítjük.
Majd a Hulala tejszínnel dekoráljuk .A maradék manduával megszórjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!