Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Téli receptek » Narancsos Marmelád torta

felvitel dátuma: 2014-12-26 21:00:31       mai nézettség: 1       nézettség: 2657
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:

A tésztához:

4 tojás

25 dkg kristálycukor

1 narancs

4 evőkanál forró víz

1 csomag sütőpor

20 dkg finomliszt

A forma kikenéséhez:

margarin

finomliszt

A krémhez:

2 narancs

2 csomag főznivaló vanília ízű pudingpor

20 dkg kristálycukor

2 tojás

5 dl tej

20 dkg margarin

5 kanál Narancs marmelád

A tészta locsolásához:

6-9 evőkanál narancslé

A torta oldalának díszítéséhez:

10 dkg vékony apróra vágott mandula háncs pirítva

A tetejére:

2 dl habtejszín Hulala

2 db narancs

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) meg a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet belekeverjük

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett 23 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük.

3. A krémhez a narancsok reszelt héját és levét (kb. 2 dl) lábasba töltjük. A pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már csak langyos, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a narancskrémet is beledolgozzuk,és hozzáadjuk a Marmeládot is. A kihűlt tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és 2-3 evőkanál narancslével mindegyiket meglocsoljuk. Ezután krémmel megkenjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle.

4. A torta oldalára szánt mandulát egy serpenyőben arany barnára pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a torta oldalához tapasztjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kissé megdermedjen.

5. A torta tetejét  narancsgerezdekkel díszítjük.

Majd a Hulala tejszínnel dekoráljuk .A maradék manduával megszórjuk.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 antal jázmin juliA 2015 május 17

nAGYON ÉRDEKES

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.