Nagyon tetszik!!Ki is próbálom!!:))
3 db narancs
30 dkg zsírszegény krémsajt
3 db tojás
25 dkg keksz
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 ek narancslé
1,5 dl tejföl
3 ek zselatinpor
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A kekszet összetörjük ( lehet turmixgépbe is ). de lehet egy kicsit darabos is.
A vajat felolvasszuk, és a keksszel összekeverjük. (
Egy kivajazott tortaformába nyomkodjuk a masszát.
A krémsajtot, tejfölt, cukrot tojássárgájával összekeverem.
Egy ek. zselatint feloldunk 3 ek. vízben és a krémsajtos morzsához keverjük.
Óvatosan a felvert tojásfehérjével összekeverjük.
A tortára öntjük és 2 órára hűtőbe.
A maradék zselatint feloldjuk és belekeverjük a narancslevet, majd a reszelt narancshéját.
Ráöntjük a tortára, és várjuk hogy megszilárduljon.
Szeletelve 5 óra múlva tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!