Másoltam! Köszi!
20 dkg zabpehely
25 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg kandírozott narancshéj
15 dkg vaj/kókuszzsír
1 tk. örőlt gyömbér
csipetnyi só
3 ek. méz
1,5 tk. szódabikarbóna
A zabpelyhet ledaráljuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát, gyömbért, majd összekeverjük. A vajat és vagy/kókuszzsírt felolvasztjuk.
A narancshéjat egy tálba tesszük, ráöntjük a mézet, majd a felolvasztott zsíradékot és elkeverjük.
A zsíros keverékbe beletesszük a száraz anyagokat és összedolgozzuk és cipót formálunk a tésztából. Hűvös helyen pihentetjük.
A nyújtódeszkát meglisztezzük, és 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. A nyújtófát is lisztezzük meg, ,mert a tészta egyébként hozzáragad.
Különböző formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra és 5-7 perc alatt megsütjük.
Kb. 55-60 keksz lesz
Itt is megtalálod:
http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2011/12/narancsos-zabkeksz.html
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!