Nagyon guszták!:)
20 dkg zabpehely
4 dkg xillit
3 dkg méz
0,65 dl extarszűz olivaolaj
5 dkg mogyoró
1 tk. gyömbér
A mogyorót durvára daráljuk. A narancs levét kifacsarjuk.
A zabpelyhet megdaráljuk, összekeverjük a a mogyoróval sóval, gyömbérrel.
A xillitet, mézet, narancslét összekeverjük és a száraz anyagokhoz adjuk.
Az egészet jól összekeverjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi golyócskákat szaggatunk, amit ellapítunk és mindegyik tetejére teszünk 1 mogyorót.
A sütőt előmelegítjük és 160 fokon 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.(kb 20-25 db keksz lesz)
Már korában szemet vetettem erre a receptre http://www.nosalty.hu/recept/olivaolajos-mogyoros-keksz és gondoltam, ma megsütöm anyám névnapjára, hogy legyen idő még korrigálniJ.
Fogalmam sincs mi fogja össztartani a kekszet, és mitől fog megnőni, de holnap megsütöm még a kedvencét. (http://www.receptlap.hu/recept/csokoladesmazsolasmogyoros_keksz_3558
Egyben maradtak, de nem tudom Petra kekszei mitől olyan szép sárgák?
(A xillit tiovábbra is ellentétes a táplálkozási elveimmel, de anya szereti:(
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!