felvitel dátuma: 2022-12-05 14:08:34
mai nézettség: 1
nézettség: 49
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához
4 db tojás
1 közepes db narancs
25 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 evőkanál víz
A krémhez
5 dl tej
2 közepes db narancs
2 csomag vanilíás pudingpor
20 dkg cukor
2 db tojás
20 dkg margarin
A díszítéshez
2 közepes db narancs
1 közepes db kivi
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
A tésztához
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor kétharmad részével fehéredésig kikeverjük.
A narancs reszelt héját, a kicsavart levét és a forró vizet hozzáadjuk.
A liszthez keverjük a sütőport, majd belekeverjük a tojásos cukorhoz.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
A krémhez a narancsok reszelt héját és a levét lábosba öntjük. A pudingporral, cukorral, tojásokkal és a tejjel kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarint belekeverjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.
A kivit megpucoljuk, egy kis darabot vágunk le belőle, és a torta közepére tesszük. A narancsokat cikkekre szeljük, kettévágjuk, és kidíszítjük vele a torta tetejét.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.