Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Naspolya lekvár Csildi befőz

felvitel dátuma: 2019-01-28 21:07:07       mai nézettség: 1       nézettség: 987
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

1 kg naspolya

20 dkg cukor

1 citrom héja

1 késhegynyi csillag ánizs

Nálam 5 kg gyümölcsből arányosan emelve a hozzávalókat készűlt.

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Nagyon nagyon vágytam a Naspolyára ,ezért utána néztem hol kaphatok ,ha már nekem nincsen fácskám.Szinte boltokban is kihalt már ez a finom gyümölcs Fellapoztam az Internetet és a legmegfelelőbb posztnak a Balaton Füreden  élő termelő tünt.Így felvettem vele a kapcsolatot .Készségesen a rendelkezésemre állt .De  sérülékeny gyümölcs lévén nem postázhatta vagyis nem javasolta.Ezért a Drága testvérem segítségével el is jutott hozzám 5 kg Naspolya .

Ennyit úgy sem tudok megenni ,hát arra gondoltam Naspolya lekvár főzésbe kezdek .

Különleges gyümölcs, melynek szàmos jótékony hatàsa ismert, magas a C-vitamin tartalma és vasat is bőven tartalmaz.

Vérszegénységben szenvedőknek kifejezetten ajànlott a fogyasztàsa.

 

Először is a naspolyàt úgy ahogy van, egészben megmostam. Nem pucoltam, nem hàmoztam, nem nyomkodtam. Fazékba raktam és  hozzàöntöttem annyi hideg vizet, ami éppen ellepte.
Bekapcsoltam alatta a főzőlapot , aztàn hagytam szépen felfőni. 10 perc utàn a gyümölcs szépen szétesett, pàrszor belekevertem, és mivel jó érett volt, így gyorsan szétfőtt.
20 perc utàn lekapcsoltam és hagytam kihűlni.
 A kézi passzírozón való àtnyomkodás, amely szépen felfogja a magokat és héjat.
A befőző làbasba beleöntve hozzàadtam  a gyümölcs kilójaként 20dkg cukrot, A befőzésnek ebben a fàzisàban a lekvàrt nem lehet magàra hagyni, folytonos kevergetést igényel,mert különben leég.Végül a csillag ánizzsal ízesítettem.
Az üvegeket előre elmostam Szokásomhoz híven ezután forró ecetes vízzel még sterilizáltam.Lekapcsolàs előtt még egy  citrom levét csavartam bele, Az üvegbe töltés ezután következhetett. Szàraz, meleg dunsztba takarók közé  raktam őket , ez szàmomra  bevàlt módszer.. 

Az 5kg gyümölcsből a veszteség során 3,5 liternyi lett .

Amennyire féltem neki állni ,annyira finom lett .

Ajánlom mindenkinek ,mert ha nem próbálom nem is győződök meg róla.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Ferencné Somogyi 2019 január 29

Nagyon jónak tűnik.Én nagyon szeretem a naspolyát,de lekvárt még nem ettem.Amint hozzájutok a gyümölcshöz megcsinálom.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2019 január 29

Én is termelőtől vettem ,mert December végére érik be .Akkor még kint hagyható a fagyon .Így nagyon jó lett.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.