Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta étel recept » Négy évszak pizza

felvitel dátuma: 2011-02-26 10:48:46       mai nézettség: 1       nézettség: 2179
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:

kukorica 10 dkg
paradicsomos szardinia 1 doboz
zöldborsó 10 dkg
sonka 10 dkg
gomba 10 dkg
reszelt sajt 10 dkg
paradicsom szósz 1 dl
 

Tészta:

40 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1 dl tej
1-1, 5 dl víz
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
4 evőkanál olaj
liszt a formázáshoz
olaj a kenéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A pizza tésztát megkenjük paradicsom szósszal, a feltéteket 4 egyenlő arányba rakjuk.
( Sonkát, gombát egymásra rakjuk, majd arányosan elosztjuk a zöldborsót-, kukoricát-, paradicsomos szardíniát ) és a tetejét reszelt sajttal megszórjuk és
betesszük az előmelegített sütőbe.


Tészta elkészítése:

A langyos tejbe beletesszük a cukrot, beletördeljük az élesztőt és elkeverjük.
Hideg tejben nem kel meg az élesztő, túl melegben pedig elpusztulnak az élesztőgombák.
Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a 3 dl-es bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 percig).

A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük

A lisztet keverőtálba szitáljuk. Ezzel levegősebb lesz és gyorsabban megkel a tészta.
A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk.
A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 percig).

Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1-1, 5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk.
Vagy kézzel, vagy a kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 percig).

A tésztát lisztezett deszkára tesszük, erőteljesen átgyúrjuk - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.

Olajjal kikenjük a tepsit, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen.
A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.