Nagyon guszta!!!!
Hozzávalók:
50dkg finom liszt
2 db tojás
15 dkg kristálycukor
1 dl tej
10 dkg vaj vagy margarin
1 cs. szalalkáli
1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
1,5 l tej
15 dkg vaj vagy margarin
25 dkg kristály cukor
6 db tojás
15 dkg csokis pudingpor /főzős/
A díszítéshez:
vaníliás porcukor
Előkészítés: A szalalkálit az 1dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk. Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. /sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad/ Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük. Krém: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük forrni. /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le / Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
Elkészítés: Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk. Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik!! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!