300 g laskagomba
egy kiskanál borsikafű
egy kisebb fej vöröshagyma
só
bors
kevés étolaj
250 g trappita sajt
Maggi fortélyok négysajtos csirkemell alap
400 ml főzőtejszín
két kiskanálnyi pirospaprika
Kevés olajon lepirítjuk a vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet. Ha már megüvegesedett a hagyma, lehúzzuk a tűzről és 2 kiskanálnyi pirospaprikát keverünk hozzá. Kb. 2 dl vizet hozzáöntünk, beleöntjük az összevágott gombát. Addig főzzük, míg elforrja a levét.
A csirkemelleket keresztbe vékony szeletekre vágjuk, kevés olajon elősütjük.
Jénai tálba helyezzük a csirkemelleket, egyenletesen eloszlatjuk rajta a gombát.
A tejszínt a Maggi alappal összekeverjük, ezt ráöntjük ugyancsak egyenletesen a gombára. Ráreszeljük a sajtot és már mehet is a sütőbe.
Tipp: Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréses funkciót használva sütjük. Köretként jól illik hozzá a rizs, a röszti vagy a burgonypüré.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!