Szuper a krém és az összeállítások,Marika büszke vagyok Rád :)
500 g liszt
1 tasak élesztő por
2 csomag vanilíáscukor
5 dkg cukor
csipet só
2 egész tojás , egy fehérje
250 ml tej
tej vagy tejszín igény szerint
egy kisebb üveg nutella
Az összetevőket a nutella kivételével kelesztőgépbe teszük vagy kézzel jól eldogozzuk, bedagasztjuk és kb fél órát piheni teszük meleg helyre! A harmadik tojásnak a sárgáját félre teszük és majd azzal kenjük meg sütés előtt a briósokat! A pihentetés után 4 egyenlő cipót készítünk majd lisztezett deszkán téglalap alakura nyújtom, egész vékonyan majd megkenem a nutellával. Egy tipp: ha a nutellát a kenés előtt bemikrozuk akkor megpuhul és könnyen feltudjuk kenni a tésztára! Egy másik cipót is kinyujtunk és ráhelyezük a megkent lapra.Félbe vágjuk és és rátesszük a másik félre így kapunk 4 réteget kapunk, ezután 3 cm-es csíkokra vágjuk és szépen megcsavarjuk egész hosszában és utána egy szép kis csomót készitünk mint egy briós. A félre tett tojássárgáját egy kevés tejjel elkeverem és ezzel bekenem a briósokat majd tepsibe teszem őket ( a tepsit nem kell zsírozni, elég a sütőpapír) 180 fokos sütöben kb 25 perc alatt megsül. A kész briósokat porcukorral meghíntjük. Sütés közben a nutella megolvad és úgy néz ki mintha ráégne a briósra de ne ijedj meg nem ég meg. Kb 10-12 darab lesz belőle.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!