Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Nyáresti padlizsán

felvitel dátuma: 2011-09-23 12:11:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1610
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:

A padlizsán vagy más néven törökparadicsom szinte biztosan Ázsiából, ezen belül is Indiából származik.
Neve állítólag a al-badinjan szóból ered, a világban előfordul még eggplant, eierplant, aubergine, vinete, albergínia megnevezéssel is.
Egynyári növény, Magyarországra a törökök közvetítésével került az 1500-as évek elején.
Népszerűsége azóta szinte töretlen, bár kisebb-nagyobb hullámvölgyek itt is voltak.
Az egészséges, ún. reformétkezésnek, a vegetáriánus fogások terjedésének köszönhetően ma újra divatos.

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Én most nem tettem semmi mást, mint hogy hosszanti irányban felvágtam 2 kisebb padlizsánt, és a belsejét kivájtam.
A megüresedett padlizsánokat egy tűzálló tálba helyeztem, rálocsoltam egy kis olívaolajat, és amíg a ragu készült, elősütöttem.
A szivacsos „húst” összekockáztam, és egy serpenyőbe tettem, ahol már előzőleg pirult az egy fej félfőre vágott vöröshagyma.
Rövid ideig együtt pirítottam őket, fűszereztem sóval, frissen őrölt borssal.
Négy közepes fej csiperkegombát megtisztítottam és a kalapjukat felszeltem, néhány perc múlva ezt is hozzáadtam a piruló raguhoz.
Innentől már csak egy-két percre van szükség, majd a piruló ragut újból visszateszem a padlizsánok belsejébe.
A mozzarella sajtot felvágom feletekre, és a padlizsánokat ezzel befedem.
Hozzávetőleg negyed óra alatt készre sütöm.
Friss rozskenyérrel és egy pohár testesebb chardonnay-val együtt tökéletes nyáresti vacsora lehet. Próbáljátok ki!

Szakács: Culinaricum


Film link: http://culinaricum.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 jános 2011 szeptember 23

Szia András. Nagyon jó a weboldalad ( blogod ). Amit a (Film link) elhelyeztél blog linket légy szíves a (szakácsok) menüben az adataidnál weboldal megnevezésnél is elhelyezni. A blogod alapján látom, még sok jó receptet fogsz feltölteni, amit előre is köszönünk. Legyen szép napod

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.