Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Nyili-nyali sütemény

felvitel dátuma: 2011-02-27 00:53:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1608
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:


Piskóta:
5 db tojás
25 dkg porcukor
25 dkg rétesliszt
fél zacskó sütőpor
vaj a tepsi kikenéséhez
0.5 dl rum
10 dkg szamócalekvár

Krém:
4 db tojás sárgája
4 evőkanál krisztálycukor
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
6 dl tej

Epres hab:
4 db tojás fehérje
4 evőkanál kristálycukor
4-5 kanál háti eper vagy szamócalekvár
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát :
5 tojást 25 dkg porcukorral habosra mixelünk, majd adunk hozzá 5 kanál vizet, 25 dkg réteslisztet és fél zacskó sütöport, amit óvatosan elkeverünk.
Ezt elömelegített sütöben kb.15 perc alatt megsütjük.A tepsi alját kell csak kikenni vajjal és lisztezni , de a szélét nem, mert úgy nem biztos,  hogy egyenletesre sül a piskótánk.
Ezután kihütjük és rummal meglocsoljuk. Erre házi szamócalekvár  /vagy eperlekvár/kerül , majd a tojásos krém.

Tojásos krém elkészítése:
4 tojássárgáját 4 kanál kristálycukorral habosra keverek , majd 2 kanál lisztet adok hozzá, 1 vaníliáscukrot és fokozatosan 6 dcl tejet.
Ezt vagy gőz fölött ,vagy a tüzhelyen  álllandóan kevergetve sürüre fözzük.
Ha a tüzhelyen ,akkor vigyázzunk, hogy oda ne égjen a krém alja, mert akkor az íze nem lesz az igazi. Kihütjük ,majd a lekváros piskóta tetejére kenjük. Behütjük.

Elkészítjük az epres habot:
a 4 tojásfehérjét, 4 kanál kristálycukorral habosra verünk, majd 4-5 kanál házi eper - vagy szamócalekvárt adunk hozzá és tovább verjük, míg jó kemény hab nem lesz belöle. Habzsákból habkupolát nyomunk a kockákra felszeletelt sütik tetejére és egy félbevágott eperszemmel dekoráljuk. Hütöben tartjuk, mert hidegen az igazi . Az nem baj , ha kissé lecsorog a krém és a hab, ezért nyili-nyali a neve, mert a krém és a hab ide oda csoroghat és minden ujjunkat megnyaljuk utána.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Marcsi64 2011 február 27

Szuper!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.