Szuper!
Piskóta:
5 db tojás
25 dkg porcukor
25 dkg rétesliszt
fél zacskó sütőpor
vaj a tepsi kikenéséhez
0.5 dl rum
10 dkg szamócalekvár
Krém:
4 db tojás sárgája
4 evőkanál krisztálycukor
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
Epres hab:
4 db tojás fehérje
4 evőkanál kristálycukor
4-5 kanál háti eper vagy szamócalekvár
Elkészítjük a piskótát :
5 tojást 25 dkg porcukorral habosra mixelünk, majd adunk hozzá 5 kanál vizet, 25 dkg réteslisztet és fél zacskó sütöport, amit óvatosan elkeverünk.
Ezt elömelegített sütöben kb.15 perc alatt megsütjük.A tepsi alját kell csak kikenni vajjal és lisztezni , de a szélét nem, mert úgy nem biztos, hogy egyenletesre sül a piskótánk.
Ezután kihütjük és rummal meglocsoljuk. Erre házi szamócalekvár /vagy eperlekvár/kerül , majd a tojásos krém.
Tojásos krém elkészítése:
4 tojássárgáját 4 kanál kristálycukorral habosra keverek , majd 2 kanál lisztet adok hozzá, 1 vaníliáscukrot és fokozatosan 6 dcl tejet.
Ezt vagy gőz fölött ,vagy a tüzhelyen álllandóan kevergetve sürüre fözzük.
Ha a tüzhelyen ,akkor vigyázzunk, hogy oda ne égjen a krém alja, mert akkor az íze nem lesz az igazi. Kihütjük ,majd a lekváros piskóta tetejére kenjük. Behütjük.
Elkészítjük az epres habot:
a 4 tojásfehérjét, 4 kanál kristálycukorral habosra verünk, majd 4-5 kanál házi eper - vagy szamócalekvárt adunk hozzá és tovább verjük, míg jó kemény hab nem lesz belöle. Habzsákból habkupolát nyomunk a kockákra felszeletelt sütik tetejére és egy félbevágott eperszemmel dekoráljuk. Hütöben tartjuk, mert hidegen az igazi . Az nem baj , ha kissé lecsorog a krém és a hab, ezért nyili-nyali a neve, mert a krém és a hab ide oda csoroghat és minden ujjunkat megnyaljuk utána.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!