Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves ételek recept » Nyírségi gombóc leves

felvitel dátuma: 2011-08-02 20:17:23       mai nézettség: 1       nézettség: 2088
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma
20 dkg vaj
40 dkg pulyka vagy csirkemell, vagy sertéscomb, 8 dkg gomba
8-10 dkg karfiol
10 dkg sárgarépa
8 dkg zöldborsó
, bors
2 dl tejszin vagy egy nagy evőkanál tejföl

A gombóchoz:
1 tojás
3-4 evőkanál liszt
10 dkg főtt burgonya
, bors, szerecsendió

A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

felkockázott hagymát a felkockázott hússal a vajon megpároljuk,Belerakjuk az apritott gombát,és felöntjük 2l vizzel,hozzáadjuk a karfiolt a darabolt sárgarépát és a zöldborsót./ ha üveges van, akkor csak a főzés végén adjuk hozzá!/, bors,ha megpuhultak mehet bele a tejszin vagy a levessel kikevert tejföl.

A burgonyát megfőzzük sós vizben és áttörjük,kicsit hűl és hozzáadjuk a lisztet és a tojást, sót,borsot a szerecsendiót és összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk,én külön forró sós vizben főzöm ki és a tálaláskor teszem a tányérba,mert így nem ázik el, ha valaki később eszik a levesből..Jóétvágyat,nagyon finom és laktató,ezután egy tészta megteszi másodiknak.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=3678

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.