Nagyon guszta Gyöngyi!!!!!
A tésztához:
25dkgliszt
3dkgzsír
1db tojás
kb 2dcl langyos víz
1 evő kanál ecet
csipet só
másfél evő kanál tejfől
A tészta kenéséhez:
10dkg liszt
10dkgzsír
A tészta szórásához:3-4 evőkanál zsemlemorzsa
Almás tőltelékhez (2 rúd):
1.5kg alma,10dkg cukor,
1 mokkáskanál fahéj
Túrós töltelékhez(2 rúd):
50dk túró,15dkg cukor,
1 tojássárgája,3-4 evőkanál tejfől
5 dkg mazsola,fél citrom reszelt héja
5 dkg vaj,1cs. Vaniliás cukor
1 evőkanál búzadara
A tésztához valókat össze állítjuk és vékonyra ki nyújtjuk.
A 10dkg lisztet gyorsan össze gyúrjuk a 10 dkg zsírral,és késsel a kinyújtott tésztára kenjük.
Össze göngyöljük,mintha beiglit készítenénk,és négy cipóba osztjuk.
A töltelékhez az almát egy tálba lereszeljük és hozzá keverjük a cukrot és a fahéjat.Mielőtt a tésztára tennénk,jól ki nyomkodjuk a levétől.
A túrós tőltelékhez,a túrót krumplinyomón át törjük,majd hozzá adjuk a többi anyagot és jól ki kavarjuk.
A tésztát téglalap alakúra ki nyújtjuk,középső harmadánál meg szórjuk zsemlemorzsával,erre rakjuk a tölteléket,a két végét be hajtjuk és fel sodórjuk.A tetejét olvasztott zsírral meg kenjük,és elő melegített sütőben 190 fokon kb.25-30 perc alatt készre sütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!