A Fesztiválunkat az olajjal kikenjük.
A vegyes gyümölcsbefőttet a Konyhaművész Szűrőbe öntjük, amit rátettünk a 4l-es Új Hullám Tálra, lecsepegtetjük és a lehető legjobban hagyjuk megszáradni a gyümölcsöt.
Megtöltjük a Fesztivált a gyümölccsel.
A vizet felforraljuk a 2,5l-es Mirage Főzőedényben. Mikor forr, beleöntjük a cukrot, feloldjuk.
Közben a Konyhaművész Citromfacsaróval Kicsavarjuk a narancs és a citrom levét.
Mikor a cukor elolvadt, hozzáöntjük a frissen facsart narancs és citromlevet.
Rottyantunk rajta egyet. A 2l-es Új Hullám Tálra rátesszük a Konyhaművész Szűrő Lapos szűrőjét. Erre egy kendőt (textilpelenkát vagy tüllt) terítünk, és ezen keresztül leszűrjük a szirupunkat.
Ezután a leszűrt szirupba gyors mozdulatokkal a Mesterfogás Kézi Habverővel belekeverjük a zselatint. Ha lapot használunk, azt kis vízben áztassuk meg és folyékony állapotában szintén a habverő segítségével keverjük a sziruphoz.
A kész zselatinos szirupot a Fesztiválban elhelyezett gyümölcsre öntjük. Közben lazítgatunk a gyümölcsön, hogy a zselénk mindenhova eljusson.
Mikor kihűlt, lezárjuk a Fesztivált és két órára, de legjobb egy éjszakára, a hűtőbe tesszük. Másnap a Fesztivál Tálcájára borítjuk.
Tálaláskor piskótát vagy ostyát adunk melléje.
Javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!