Kisebb fazékban vizet forralok.
A bepácolt halfiléket kevés olíva olajon, amibe félbevágott chilipaprikát is teszek, mindkét oldalán 3 – 3 percig sütöm, papírtörlőre szedem. A hal túlsütve, gumiszerűvé válik! Akkor jó, ha sütés közben ujjunkkal megnyomva ruganyos.
Ugyanabban a serpenyőben, a maradék olajon a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, és a szárzellert felteszem dinsztelni. Kis idő után hozzáadom a napon szárított paradicsomot, és felöntöm kevés borral. A hámozott paradicsom is hozzákerül szétnyomva, vagy sűrített paradicsomot adok hozzá, és hozzáteszem a gombát is. Megsózom, megborsozom, és felöntöm 1 pohár alaplével. Addig főzöm, míg a ragu besűrűsödik.
A közben felforrt sós vízben megfőzöm a tésztát.
Többféle módon tálalható. A raguhoz hozzáadható a főtt tészta közvetlenül a serpenyőbe, ahol összeforgatható a raguval. Tálalható úgy, hogy a tésztára halmozzuk a ragut, mozzarellát tépkedünk rá, majd petrezselyem zölddel szórjuk meg, és a sült halszelettel a tetején tesszük asztalra. A halszeleteket rá is tépkedhetjük a tésztás ragura.