5 gerezd zúzott fokhagyma,
2 nagyobb sűrített paradicsomkonzerv,
30dkg. darált marhahús,
40g. darált parmezán,
3 ek. nádcukor,
só,
bazsalikom,
oregáno,
kakukkfű,
1 tojás,
olívaolaj,
a tálaláshoz spagetti
Első lépésként négy nagyobb, zúzott fokhagymát, kevés olívaolajon pirítok. Ahogy illatozni kezd, ráteszek két nagyobb konzervdoboznyi (140g.-os) sűrített paradicsomot, melyet kevés vízzel hígítok. Ahogy egyneműsítettem a paradicsomot a vízzel, ízesítem csipet sóval, 3 ek. nádcukorral, 2 evőkanál bazsalikommal, 1-1 teáskanál oregánóval és kakukkfűvel. A mártást 4 órán keresztül, lassú tűzön főzöm. Időnként megkavarom, ahogy sűrűsödik, kevés 100%-os paradicsomlével hígítom, ha szükséges, utána fűszerezem.
Azért kell ennyi ideig főzni, mert a paradicsom így teljesen elveszíti azt az enyhén kesernyés ízét, valamint olyan ízvilág jön elő belőle, amit nem tapasztaltam addig, míg ezt az ételt el nem készítettem.
Közben 30dkg.darált, marhahúst összedolgozok 2 fej zúzott fokhagymával, 1 tojással, kevés sóval, bazsalikommal és 40g. darált, parmezánsajttal.
A kapott masszából apró húsgolyócskákat készítek, melyeket kevés, forró olajban hirtelen megsütök.
Amikor mindkét oldalát "megkapattam", beleteszem a paradicsomszószba és további 4 órán át főzöm, időnként megkavarva.
Spagettivel, reszelt trappistával tálalom. Gluténmentes tésztával a lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!