Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta receptek » Olívabogyós pizza

felvitel dátuma: 2011-02-26 12:00:53       mai nézettség: 2       nézettség: 2327
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg hámozott paradicsom
20 dkg gépsonka
20 szem olívabogyó
20 dkg mozzarella sajt
1 mk kakukkfű
csipetnyi
 

Tészta:
40 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1 dl tej
1-1, 5 dl víz
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
4 evőkanál olaj
liszt a formázáshoz
olaj a kenéshez

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.
A gépsonkát felszeljük.
A paradicsomot karikára vágjuk, és előnyújtott tepsibe helyezett tésztára helyezzük.
Megszórjuk kakukkfűvel, sóval.
A darált sajtot és az olívabogyót a tetejére szórjuk
 

Tészta elkészítése:

A langyos tejbe beletesszük a cukrot, beletördeljük az élesztőt és elkeverjük.
Hideg tejben nem kel meg az élesztő, túl melegben pedig elpusztulnak az élesztőgombák.
Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a 3 dl-es bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 percig).

A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük

A lisztet keverőtálba szitáljuk. Ezzel levegősebb lesz és gyorsabban megkel a tészta.
A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk.
A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 percig).

Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1-1, 5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk.
Vagy kézzel, vagy a kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 percig).

A tésztát lisztezett deszkára tesszük, erőteljesen átgyúrjuk - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.

Olajjal kikenjük a tepsit, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen.
A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.