A tésztához:
15 dkg rizsliszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
fél cs. sütőpor
2 db tojás
25 dkg nyírfaporcukor
15 dkg tejföl
1 dl étolaj
1,5 dl főzött feketekávé
A krém hozzávalói:
4 db tojássárga
15 dkg nyírfaporcukor
1 ek vanília ízű GM pudingpor
3,5 dl tej
2 cs vaníliás cukor (nyírfa)
50 dkg mascarpone
4 dl Hulala
10 gramm zselatin
1 dl víz
15 db oreo keksz
A bevonathoz:
10 dkg GM étcsoki
1 ek étolaj
A tetejére:
a félretett felvert hab
GM Oreo keksz vagy csoki darabkák
A rizslisztet keverjük össze a kakaóporral és a sütőporral. A nyírfaporcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután állandó keverés mellett először adjuk hozzá kanalanként a tejfölt, majd csorgassuk hozzá az étolajat, és a kávét is.Ezután szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket, majd keverjük simára.A szögletes tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát.
Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben 40 perc alatt süssük készre. Tűpróba!
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, sütőpapírra fordítsuk rá úgy, hogy a teteje legyen alul, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a GM kekszet tördeljük apró darabokra, tegyük félre.
A mascarponét keverjük habosra 5 dkg nyírfaporcukorral, majd tegyük félre.
A Hulalát verjük fel kemény habbá.
A tojássárgákat keverjük simára 10 dkg nyírfaporcukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és 1 dl tejjel.
A maradék tejet forraljuk fel majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojássárgás keveréket. állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, a tűzről levéve bele-belekeverve hagyjuk kihűlni.
Amikor a főzött krém kihűlt, adjuk hozzá a kikevert mascarponéhez, majd keverjük habosra.
1 dl vizet melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, még teljesen feloldódik.
Az előzőleg kemény habbá vert Hulalából pár kanálnyit tegyünk félre a díszítéshez, a többit fakanállal óvatosan keverjük hozzá a krémhez.Ezután a kihűlt zselatint öntsük hozzá a krémhez, majd keverjük simára.
A teljesen kihűlt tésztát vágjuk vízszintesen ketté majd az egyik lapot helyezzük vissza a tortaformába. Ezután egyenletesen kenjük rá a krém 1/3-át, majd szórjuk meg az apró darabokra tördelt keksz felével.
Ezután egyenletesen kenjük rá a maradék krém felét, és szórjuk meg a maradék keksszel.
Végül egyenletesen kenjük rá a maradék krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot, és kissé nyomkodjuk le.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel az egy evőkanál étolajjal, és vonjuk be a torta tetejét.
Tegyük hűtőbe pár órára (vagy egy éjszakára). A hűtőből kivéve a félretett habbal díszítsük. Díszíthetjük továbbá GM Oreo keksszel, csokival is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!