Jól néz ki! Én szeretem a túrót:-)!
AZ ALJA:
30 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
Kevés rum vagy tej
A TÖLTELÉKHEZ:
1 kg magyar tehéntúró
2 csomag vaníliás cukor
fél liter Hulala tejszín
30-40 dkg porcukor (vagy több,vagy kevesebb ízlés szerint)
1 doboz felezett barack konzerv aprítva
2 csomag zselatin
DÍSZÍTÉS:
piskótamorzsa,csokis tortadara
1 kapcsos tortaforma
Az alját készítjük el először.A hozzávalókat összegyúrjuk.Készítésekor a tej illetve a rum lágyításhoz kell,de a végeredmény közepesen kemény tészta legyen.Ezt egyenletesen belenyomkodjuk a kapcsos tortaformába(esetleg kibéleljük sütőpapírral),majd amíg a krémet készítjük,betesszük a hűtőbe.
A porcukrot,vaníliás cukrot a túróval elkeverjük. A tejszínhabból 4 dl-t kimérünk ,jó keményre felverjük és a túróhoz keverjük,majd a lecsöpögtetett aprított barackot is .A zselatint 8 evőkanálnyi vízzel elkeverjük majd hozzákeverjük a tejszínes túrókrémhez ,és ha ez kész betöltjuk a tortaformába az elkészült krémet.Néhány óráig állni hagyjuk.Én este csináltam ezt a fázist és másnap folytattam az alábbiakkal.
A formából kivesszük a süteményt,oldalát bevonjuk a piskótamorzsával tetejét pedig a maradék 1 dl felvert tejszínnel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!