.....26 cm es torta forma ,aminek az alját lelehet venni.....készítünk 5 tojásból piskótát :5 tojás sárgáját kikeverünk 5 e. kanál porcukorral ,5 kanál liszt,1 zacskó sütőpor,5 tojás fehérjének keményre felvert habja, KRÉM:3 egész tojás,20 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3dcl tejben megfőzzük és beleteszünk 1,5 dcl vízben beáztatott 1,5 e, kanál zselatyint
készítünk 5 tojásból piskótát a torta formába , kihűlés után kivesszük és a formát elmosva az alját eltávolítjuk és körül csomagoljuk szorosan az alját oldalát papírral,vissza tesszük a piskótát kicsit a szélét benyomkodjuk, hogy a forma mellett nelegyen piskóta,majd lekvárral megkenjük teszünk rá tetszés szerint gyümölcsöt pl. ,banánt ,narancsot, ananászt, eper...ki mit szeret,1-2 cm es vastagon és ráöntjük a krémet az egészre szépen elsimítva és az oldalára is kerüljön,betesszük a hűtőbe amíg megdermed ,óvatosan körül vágjuk a forma mellett és lehúzzuk róla a formát a papírt is levesszük ( az alján ott marad)..KRÉM:3 egész tojás,20 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3dcl tejben megfőzzük és beleteszünk 1,5 dcl vízben beáztatott 1,5 e, kanál zselatyint,mikor kihűlt fél liter tejszínt felverünk és a kettőt összekeverjük....Tetejét és az oldalát a tortának 3 dcl tejszínhabbal díszítjük ,gyümölcsöt is rakhatunk rá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!