Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert étel receptek » Orosz krémtorta, ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2019-01-01 15:39:13       mai nézettség: 1       nézettség: 593
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
3 ek. eritrit, vagy cukor
5 ek. liszt 
csipet só
1 tk sütőpor

Krém:
3 dl tej
1 cs. vaníliás puding
1 mk. vanília paszta
12 dkg. eritrit, vagy cukor
2 tojás
3 dl. tejszín
1 csapott ek. zselatinpor
10 dkg. kandírozott gyümölcs
3 ek. mazsola
1 tk. rumaroma
kb. 5 dkg. darált dió
csipet só
díszítéshez, friss gyümölcs

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
Elkészítés piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval és az édesítővel felverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezzel is tovább verjük, majd a sütőporral átszitált lisztet fakanállal belekeverjük és 175 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbát alkalmazzunk, ha nem ragad a masszából rá semmi, akkor kész, kivesszük a sütőből és hűtjük.
Krém elkészítése:
Először a mandulát áztassuk be a kevés vízzel hígított rumaromába.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját verjük fel, a pudingot keverjük össze kevés tejjel, majd keverjük egybe a tojássárgákkal.
A maradék tejet tegyük fel főni 8 dkg. édesítővel, a vaníliával, majd adjuk hozzá a pudingos keveréket, folyamatos keverés mellett főzzük össze.
A tojásfehérjét csipet sóval verjük habbá és a még forró krémmel keverjük össze, majd hűtsük.
A zselatinport fél dl. meleg vízben oldjuk fel, a tejszínhabot a megmaradt 4 dkg. édesítővel verjük kemény habbá, majd a 3/4-ed részét keverjük a krémhez, amibe időközben belekevertük a kandírozott gyümölcsöt és a mazsolát.
A maradék tejszínt félretesszük a díszítéshez.
Összeállítás:
A tortalapot 3 felé vágjuk, majd a krémből annyit kiveszünk, ami a teteje és oldala vékony bevonásához elég, a többi krémet kettéosztjuk és a lapok közé töltjük, majd a tetejét és oldalát is bevonjuk.
A díszítéshez, ledaráljuk a diót, majd az oldalát bevonjuk vele, a tetejét tejszínhabbal, idénygyümölccsel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
 
Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.