Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Oroszkrém könyv torta

felvitel dátuma: 2012-07-11 11:42:06       mai nézettség: 1       nézettség: 1659
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta : 6tojás,3dl cukor,4dl liszt,7 ek olaj,1/2 ek sütőpor,4 ek víz

Krém: 5tojás,20dkg porcukor,3dl tej,fél rúd vanílía, 2,5dkg zselatin.3dc keményre vert tejszin,20dkg rumba áztatott mazsola

Előkészületi idő: 240 perc


Elkészítés:

 

Piskóta : 6 tojás, 4dl cukor , 4 dl liszt, 7 ek olaj, 1/2 ek sütőpor vagy szalakáli,4 ek víz 
Krém : 5 tojás.20 dkg cukor, 3dl tej,fél rúd vanília,2,5dkg zselatin,3dcl keményre vert tejszín ,20dkg rumba áztatott mazsola
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval cukor felével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot, az olajat , a sütőport, a diót, a vizet és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Előmelegitett sütőben 175 fokon alul felül sütésen sült 25 percig. Ezt a piskótát kétszer sütöttem meg 
5 egész tojást egy fém edénybe teszek, hozzáadok 20 dkg cukrot, 3 dl tejet és fél rúd vaníliát, majd az egészet egy olyan lábasba teszem, amibe annyi víz van, hogy az edény, amit beleteszek, beleérjen a vízbe, és így jó sûrûre fõzöm, de közbe állandóan kell keverni, az eredeti recept habverõt ír én csak keverni szoktam egy fõzõkanállal. 2,5 dkg zselatint /én Horváth Rozit használok/ 1,5 dl tejbe belekeverem, és addig melegítem, amíg elolvad a zselatin, ne forrjon a tej, ha elolvadt a zselatin beleszûröm a krémbe. A tûzrõl leveszem és kevergetem, míg ki nem hûl, amikor már csak langyos akkor hozzáadok 3 dl kemény habbá vert tejszínt. Hideg helyre teszem, gyakran kevergetem, ne álljon össze, de már kezdjen keményedni a krém, csak akkor teszem a tésztába(marisom receptjéből néztem a krémet ) 

Mind két piskótát két felé vágtam, így kaptam négy szép lapot, megtöltöttem a krémmel,külsejét bevontam vékonyan vajkrémmel,fondantal díszítettem.

Szakács: vrita


Film link: https://www.facebook.com/pages/Rita-S%C3%BCtisoldala/248661231919331?ref=hl

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Makány Aranka 2012 július 12

Igen, itt a helye!

0/10 Várkonyi Rita 2012 július 12

Köszönöm !

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.