A piskótához:
8 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál kristálycukor
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál hideg víz
A krémhez:
6 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
18 dkg porcukor
2 dl tej
4 dl tejszín Meggle
Ízlés szerint áfonya vagy barack (konzerv)
A díszítéshez:
2 dl tejszín Meggle
1 csomag habfixáló
ízlés szerinti díszek
A 6 tojássárgáját, 18 dkg porcukorral habosra keverni, majd hozzáadjuk a 2 dl tejet, 1 csomag pudingport és felforraljuk.
Félretesszük hűlni.
A piskótához a tojásfehérjét a 10 evőkanál cukorral és a 2 evőkanál hideg vízzel robotgéppel kemény habbá verjük, majd beletesszük a tojássárgáját egyesével belekeverjük a felvert masszába.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük a piskótát. Ha kihűlt, a piskótát 3 egyforma tortalapra vágjuk.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és ízlés szerint keverhetünk bele, áfonyát vagy barackot.
A tortát összerakjuk:
a 3 piskótalap közé 2 réteg krémet teszünk.
A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük.
A torta szélét és tetejét bevonjuk vele, majd díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!