El0készítettem nagyon ízlett a családnak.Köszi a receptet!
Tészta: (kerek tortaformához)
6 db tojás
12 evőkanál liszt
12 evőkanál kristálycukor
1 csomag van.cukor
1 csomag sütőpor (elhanyagolható)
Töltelék:
1 csomag van.pudingpor
5 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
5dl tejszín
mazsola
rum
1 doboz barackkonzerv
1, Elékszítem a piskótát. 180 fokon kb. 30-40 percig sütöm vagy tűprobáig.
2. A mazsolát beleteszem egy lábosba és annyi vizet engedek rá,hogy bőségesen ellepje és felforralom.
Miután felforrt tegyük a mazsolát szűrűbe és mossuk meg és tegyük félre hűlni.
A barckot megmosom és apró darabokra felvágom.
3. Még sül a piskóta, közben 5 dl tejből, kristálycukorból megfőzöm a pudingot.
A pudingot folyamatosan keverem még ki nem hűl, hogy ne legyen csomós.
Ha mégis az lenne, akkor robotgéppel érdemes átveretni, hogy sima legyen a pudingunk.
4. Kemény habbá felverem a tejszínt és kihűlt pudingot belekeverem.
5. Miután megsült a piskóta és kihűlt 3 egyenlő részre felvágom.
Az alsó lapot meglocsolom rummal,mazsola és a barack 1/3-át ráteszem és végül kenek rá tejszínes krémet.
A következő lapnál ugyanígy járok el.
A végén az egész tortát bekenem a tejszínes krémmel és ízlésnek megfelelően díszítem.
Jó étvágyat kívánok a süteményhez :)!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!