Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Receptek Tupperware edényekben » Ostyás szelet

felvitel dátuma: 2012-12-14 18:53:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1812
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
  • ostyalap

Piskótához:

  • 6 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 20 dkg mandula (eredeti recept dió)
  • 4 ek prézli
  • ¼ sütőpor

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 4 ek rétesliszt (eredeti recept grízes liszt)
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • rum
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a Konyhaművész Pro Tálban. Hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük vele. Ezután következik a tojások sárgája. Ezekkel is szépen keverjük tovább. Hozzáadjuk az őrölt mandulát és a prézlit és a sütőport. Jól elkeverjük.

A tepsi aljára tesszük az ostyalapokat. A piskótamasszát erre öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet.

A réteslisztet és a vaníliás cukrot beleöntjük egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe. A tejet kimérjük a Konyhaművész Mérőkancsóval és kicsinyenként a liszthez öntjük, amit szép simára kikeverünk. Tűzre tesszük és megfőzzük sűrű péppé. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.

E közben kikeverjük a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával.

Mikor a pép kihűlt, a vajas krémhez keverjük.

A piskóta tetejére kenjük a krémünket a Mesterfogás Szilikon Keverővel.

A TurbóAprítóban durvára darálunk mandulát. A Mesterszakács teflonbevonatú kis Serpenyőt előmelegítjük és megpirítjuk benne a mandulát. Ezt is hagyjuk lehűlni. Mikor kihűlt a pirított mandula, a krém tetejére szórjuk, és még szórunk közéje reszelt csokoládét is.

Forrás: Vasárnap az asztalon - A vasárnap receptes könyve

Az olvasók legjobb receptjei Héger Rudolffal

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Vica 2012 december 14

Szerintem guszta, és Gyorsan el készíthető, mellesleg még finom is !!!!

10/10 Csillus 2012 december 15

Nagyon jó lett és biztos finom,köszi :)

0/10 Marcsi64 2012 december 15

Köszi. Igen, nagyon finom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.