Szerintem guszta, és Gyorsan el készíthető, mellesleg még finom is !!!!
Piskótához:
Krémhez:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a Konyhaművész Pro Tálban. Hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük vele. Ezután következik a tojások sárgája. Ezekkel is szépen keverjük tovább. Hozzáadjuk az őrölt mandulát és a prézlit és a sütőport. Jól elkeverjük.
A tepsi aljára tesszük az ostyalapokat. A piskótamasszát erre öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet.
A réteslisztet és a vaníliás cukrot beleöntjük egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe. A tejet kimérjük a Konyhaművész Mérőkancsóval és kicsinyenként a liszthez öntjük, amit szép simára kikeverünk. Tűzre tesszük és megfőzzük jó sűrű péppé. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
E közben kikeverjük a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával.
Mikor a pép kihűlt, a vajas krémhez keverjük.
A piskóta tetejére kenjük a krémünket a Mesterfogás Szilikon Keverővel.
A TurbóAprítóban durvára darálunk mandulát. A Mesterszakács teflonbevonatú kis Serpenyőt előmelegítjük és megpirítjuk benne a mandulát. Ezt is hagyjuk lehűlni. Mikor kihűlt a pirított mandula, a krém tetejére szórjuk, és még szórunk közéje reszelt csokoládét is.
Forrás: Vasárnap az asztalon - A vasárnap receptes könyve
Az olvasók legjobb receptjei Héger Rudolffal
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!